Blog ‐ recente berichten

Interieurinrichting: onze 5 stappen van ontwerp naar realisatie

Interieurinrichting: onze 5 stappen van ontwerp naar realisatie

U vertelt ons wat u mooi vindt en hoe u leeft. Wij vertalen dat verlanglijstje naar de interieurinrichting van uw dromen. Wij brengen alles voor u in orde: van de eerste krijtlijnen tot het allerlaatste detail van de uitvoering. Benieuwd hoe wij dat elk project weer klaarspelen? Een blik op onze manier van werken!

1. Kennismakingsgesprek

De eerste stap bij elke interieurinrichting is een kennismakingsgesprek. Hoe ziet uw woning er nu uit? Over welke kamer(s) gaat het precies? Wat vindt u mooi? Wij vuren heel wat vragen op u af om zo een goed beeld te krijgen op wat u precies wilt.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Lees daarom zeker eens onze blog Hoe bereidt u zich goed voor op ons eerste gesprek?

2. Voorontwerp en offerte

Is het voor ons duidelijk welke richting u uit wilt? Dan gaan wij met dat verlanglijstje aan de slag. Onze interieurarchitecten vertalen het in een 3D-visualisatie van uw toekomstige interieurinrichting. Vervolgens bespreken we die verschillende voorstellen samen met u.

Onder de indruk? En gaat u akkoord met onze offerte? Dan gaan we over naar de volgende stap.

3. De detailplannen

Wij werken de interieurinrichting van uw keuze verder uit tot het helemaal goed zit. Om dan te beginnen aan de detailplannen. Dat zijn de ontwerpen van elk meubel apart, want alles is hier maatwerk. Om alles perfect op uw maat te maken, moeten we natuurlijk elk meubelontwerp met u bespreken.

U vindt deze stap in meer detail uitgelegd in onze blog Het perfecte interieur zit ‘m in de details.

4. Materiaalkeuze in toonzaal

Tijd voor de puntjes op de i: de afwerking. Nu de kamer- en meubelindeling goed zit, gaan we over naar de bespreking van de materialen. Uiteraard hebben we stalen liggen, maar we kunnen u ook soortgelijke realisaties tonen in onze interieurboetiek. Zo heeft u een goed zicht op het eindresultaat.

5. Interieurinrichting: de uitvoering

Zo, wij weten alles wat we moeten weten over de interieurinrichting van uw dromen. Tijd voor de eigenlijke werken. Wij zetten onze eigen meubelmakers in actie voor de productie van de meubels en roepen onze vaste aannemers rond de tafel. Samen bespreken we uw plannen tot in het kleinste detail: afbraakwerken, elektriciteit, sanitair… Zodat iedereen weet wat hem te doen staat.

Dan is het een kwestie van inplannen… en eraan te beginnen! Na de werken volgt dan de finishing touch met de juiste decoratie en objecten.

donderdag en vrijdag 13.30 u. – 18 u.
zaterdag 10 u. – 17 u.
alle andere dagen op afspraak